Reizen

De volgende Cubanismo-reizen zijn gepland voor 2025 en 2026.

Quotes van solidariteitsreizigers:

Cuba is de uitzondering op 10.000 regels. Je hoort vooral over de mislukkingen van het land maar als je daar zelf geweest bent kan je niet meer op de zelfde manier naar je eigen land kijken. Uitleggen wat daar wel lukt, is het sterkste wapen om mensen te overtuigen dat een andere wereld mogelijk is.

David Solidariteitsreiziger 2022

Wat mij opvalt is de voorturende oproep tot participatie aan iedereen. Niet alleen om ideeen en kritieken te brengen maar om ook zelf mee collectief te handelen naar verbetering toe.

ANS solidariteitsreiziger 2022

De polikliniek waar we op bezoek waren en waar ikzelf werd verzorgd voor mijn oor (otitis) is mij bijgebleven. Ik denk dan: Hoe kunnen we die aanpak bij ons implementeren? Preventie en eerstelijnsgezondheidszorg: moest dat in Belgie ook zo sterk zijn uitgebouwd, zouden veel mensen niet in de shit zitten. Waardige behandeling van mensen viel me echt op in het ziekenhuis.

Fiona solidariteitsreizigster 2022

De alfabetisering: de emancipatorische kracht hiervan is ongelooflijk. Het heeft een enorme kracht gegeven aan de Revolutie.

Micheline solidariteitsreizigster

Veel meer geleerd en gezien dan mogelijk is uit boeken. De ervaring door te spreken met mensen is fantastisch. Wat je daar hebt gevoeld in je hart kan je overbrengen naar andere mensen. Ze winden er geen doekjes om, geven de realiteit mee. We zijn overal hartelijk ontvangen. Het was een onvergetelijke ervaring!

Bernardine solidariteitsreizigster 2022