Cubanismo.be

 Wij zijn een Belgische solidariteitsbeweging met Cuba. We zijn actief in heel België. 

We willen het Belgische publiek informeren over Cuba en volgen op de voet wat er op het eiland gebeurt. Hiervoor kan je terecht op deze website, je kan inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief en kan deelnemen aan onze activiteiten.

We organiseren acties in solidariteit met Cuba in het hele land. Ieder jaar kan je ons ook vinden op Manifiesta met ons eigen solidariteitsfestival Che Presente @Manifiesta. Daar nodigen we Cubaanse gasten uit, kan je luisteren naar Cubaanse bands en veel meer. 

We hebben een project om medicijnen naar Cuba te brengen via reizigers en zamelen we ook fondsen en medisch materiaal in om naar Cuba te versturen. 

Doe mee met onze campagnes. (container voor Cuba, paascampagne, …)

We veroordelen de blokkade vanuit de VS op Cuba. We komen op voor de soevereiniteit van de Cubanen en haar regering.

We organiseren ook solidariteitsreizen naar Cuba. Op deze reizen, maak je kennis met het eiland in al zijn aspecten: De politiek, economie, cultuur en de prachtige natuur.Wil je mee op 1 van deze reizen? Neem zeker contact met ons op.

Steun Cuba en doe mee door lid te worden van onze beweging.

Wie is wie?

Kasper Libeert: coordinator cubanismo.be, voorzitter van de stuurgroep en voltijds vrijgestelde op het Cubanismo.be secretariaat.

Isabelle Vanbrabant: Voorzitster van Cubanismo.be

Olivier Renard verantwoordelijk voor de syndicale relaties van Cubanismo.be + volgt reizen en spaarplan reizen op voor onze beweging.

Rien Lybeer: verantwoordelijke voor Che Presente 2024

Charles luca: volgt onze paascampagne op.

Filipe Batista verantwoordelijke voor de campagne let Cuba live.

Nieuws uit de beweging