Italië heet 120 bijkomende artsen welkom om het zorgsysteem in Calabrië te ondersteunen

Volgens de plaatselijke media landden nog eens 120 Cubaanse artsen in Italië, bovenop de 51 specialisten die sinds het einde van vorig jaar helpen om de gezondheidszorg in Zuid-Calabrië te verbeteren.

De site van het dagblad Il Quotidiano del Sud, meldt dat de president van de regio, Roberto Occhiuto, de artsen van het Carïbische eiland vrijdagavond ontving op de luchthaven van Lamezia Terme, in Calabrië, en hen dankte “voor hun aanwezigheid”.”

Tijdens de laatste maanden hebben jullie collega’s die vorig jaar december aankwamen in Calabrië een fundamentele bijdrage geleverd voor onze regio, door ervoor te zorgen dat onze ziekenhuizen open konden blijven en onze patiënten de nodige zorg te bieden”, en wij zijn zeker dat “ook jullie hier goed werk zullen leveren en zullen bijdragen tot een succesvol experiment”.

De gouverneur wees erop dat “mijn aankondiging destijds dat ik Cubaanse artsen in dienst zou nemen, een stormvloed van kritiek ontketende, maar dat tegenwoordig iedereen in Italië mijn voorbeeld wil volgen”.”

Sommige specialisten zijn moeilijk te vinden, zoals spoedartsen specialisten orthopedie of cardiologie en die zijn er wel onder de Cubaanse artsen die hier kwamen.

Ik dank het ministerie van Buitenlandse Zaken die ons de laatste weken hielp om een aantal bureaucratische problemen op te lossen, en ook de universiteit van Calabrië”, waar de pas aangekomen specialisten tijdelijk zullen verblijven om een intensieve cursus Italiaanse taal te volgen.

De rector van de universiteit van Calabrië, Nicola Leona die ook bij de ontvangst aanwezig was, betuigde ook zijn dankbaarheid “als Calabrees”, en zei dat hij hun hulpvaardigheid en hun beschikbaarheid op prijs stelde.”

Ik sprak met de collega’s die hier eerder waren en zag jullie enthousiasme en daadwerkelijke inzet voor een belangrijke missie” sprak Nicola Leone tot de artsen die de komende dagen aan de slag gaan in de medische centra van steden in Calabrië als Cosenza, Catanzaro, Crotone, Reggio en Vibo.

Op 23 mei ondertekenden de Cubaanse en de Italiaanse ministers van Volksgezondheid, José Ángel Portal en Orazio Schillaci, een protocolakkoord over samenwerking op het gebied van gezondheid en medische wetenschap.

Bij de ondertekening van het document die plaatsvond in Genève, in Zwitseland, in het kader van de LXXVIe Wereld gezondheidsvergadering erkende Orazio Schillaci de door Cuba geboekte vooruitgang op het gebied van gezondheid en van wetenschappelijk en biofarmaceutisch onderzoek.

De Italiaanse minister dankte de Cubaanse medewerkers van de brigade Henry Reeve voor de hulp in 2020 in de regio’s Lombardije en Piemont, op de meest kritieke momenten van de Covid-pandemie in deze Europese natie. Bron: Prensa Latina p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 115%; background: transparent }a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline }

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.