Cuba en Palestina: voor vrede en een rechtvaardige en duurzame oplossing

Cuba spreekt haar ernstige bezorgdheid uit over de escalatie van het geweld tussen Israël en Palestina, het gevolg van 75 jaar voortdurende schending van de onvervreemdbare rechten van het Palestijnse volk en van het agressieve en expansionistische beleid van Israël.

Cuba eist een alomvattende, rechtvaardige en duurzame oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict, uitgaande van de oprichting van twee staten, die het Palestijnse volk in staat zou stellen zijn recht op zelfbeschikking uit te oefenen als onafhankelijke en soevereine staat binnen de grenzen van vóór 1967, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad.

De VN-Veiligheidsraad moet zijn mandaat vervullen en een einde maken aan de straffeloosheid van Israël, de bezettingsmacht, waaraan de Verenigde Staten van oudsher medeplichtig zijn, door het optreden van de Veiligheidsraad herhaaldelijk te dwarsbomen en zo de vrede, veiligheid en stabiliteit in het Midden-Oosten in gevaar te brengen.

Cuba roept op tot vrede en tot het streven naar een oplossing door middel van onderhandelingen, om verdere escalatie van een conflict dat al tienduizenden levens eiste, te voorkomen.

Met Cubanismo.be roepen we mee op tot solidariteit met de Palestijnen: Van Gaza tot Havana, elk volk heeft recht op zelfbeschikking. Dat recht ontneemt Israël de Palestijnen al meer dan 70 jaar.

Kookt jouw bloed ook bij het zien van de vreselijke beelden uit Palestina en Israël?

Breng je boodschap morgen rechtstreeks aan het ministerie van Buitenlandse Zaken: er is maar één oplossing tegen het geweld: het einde van de bezetting.

Daarom roept Cubanismo.be mee op om deel te nemen aan de actie woensdag om 17u aan Buitenlandse zaken. Adres:Karmelietenstraat 15 in Brussel.

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.