Petitie: Laat Cuba leven!

17/10/2023

Met deze campagne willen we de VS onder druk zetten om Cuba te schrappen van de terrorismelijst. Cuba heeft recht om zelf zijn beslissingen te maken zonder een economische blokkade vanuit de VS.

Al meer dan 60 jaar voert de regering van de VS een vijandig beleid tegen Cuba met de duidelijke politieke intentie om het Cubaanse volk te isoleren door middel van een wrede en onmenselijke blokkade.

In het midden van de pandemie probeerde de regering Trump de Cubaanse economie nog verder te beschadigen, niet alleen door de blokkade te versterken met 243 nieuwe sancties, maar ook door Cuba op te nemen in de lijst van staatssponsoren van terrorisme.

Deze vermelding maakt het voor Cuba veel moeilijker om transacties uit te voeren met internationale banksystemen en noodzakelijke goederen op de internationale markt te verwerven, zoals brandstof, voedsel, bouwmaterialen, hygiëneproducten en medicijnen.

We willen meer dan een miljoen handtekeningen verzamelen om te eisen dat de huidige regering van de VS Cuba verwijdert van de lijst van staatssponsoren van terrorisme en onvoorwaardelijk een einde maken aan de blokkade, die wordt afgewezen door de hele internationale gemeenschap. Cubanismo.be neemt deel aan deze internationale campagne. 

Teken de petitie hier

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.