Mariela Castro: “Wie vandaag opstaat voor Palestina, staat op voor alle tijden”

Mariela Castro, dochter van Raúl Castro en Cubaans parlementslid, is een bekende activiste voor homo en LGBTQ rechten in Cuba. Ze leidt CENESEX, het Nationaal Centrum voor Seksuele Voorlichting in Havana. Hieronder publiceren we haar oproep tot alle vrouwen om op te staan voor vrede in Palestina.

In minder dan een maand hebben de bombardementen van het Israëlische leger op de weerloze bevolking van Gaza meer dan 8.000 doden en meer dan 20.000 gewonden veroorzaakt – en de meesten van hen zijn kinderen, tieners, vrouwen, van wie sommigen zwanger of bejaard zijn.

Ze hebben ziekenhuizen, scholen, huizen en religieuze centra vernietigd, in de overtuiging dat de enige goede Palestijn een dode Palestijn is

Ze hebben ziekenhuizen, scholen, huizen en religieuze centra vernietigd, in de overtuiging dat de enige goede Palestijn een dode Palestijn is. Hoe wreed en cynisch is het zionistische regime van Israël? Onder het mom van het straffen van het Palestijnse verzet vermoorden ze moeders en hun kinderen.

Het antisemitisme tegen Palestina, gepleegd door de terroristische staat Israël, beantwoordt alleen aan de economische en geopolitieke belangen van de imperialistische overheersing, onder leiding van de VS, met de laffe en onaanvaardbare steun van de Europese Unie.

In tijden van zoveel pijn ben ik solidair met het Palestijnse volk en sluit ik me aan bij de wereldwijde oproep tot onmiddellijke stopzetting van de genocide in Gaza.

Ik sluit me aan bij alle stemmen die zich uitspreken tegen de koloniale usurpatie van de Palestijnse gebieden en de wrede en meedogenloze vervolging van hun burgers.

Het is tijd om op te roepen tot de vrijlating van alle Palestijnse gevangenen om de vrijheid van de ontvoerde Israëlische soldaten te garanderen.

Ik ben ook solidair met mensen van het Joodse geloof, die het zionisme overal ter wereld met waardigheid en moed bestrijden

Ik ben ook solidair met mensen van het Joodse geloof, die het zionisme overal ter wereld met waardigheid en moed bestrijden. Ik sluit me aan bij degenen die schendingen van het internationaal recht door de staat Israël veroordelen en uitroepen: “Niet in onze naam” of “Palestina: Van de rivier tot de zee”.

Foto: Becker, Wikimedia Commons / CC BY 2.0

In deze verschrikkelijke dagen van genocide in Gaza, ben ik ontroerd om de tedere klank van het woord “habibi” te horen tussen de snikken van kinderen wanneer ze hun geliefden voor de laatste keer kussen, naast de hartverscheurende scènes van moeders, vaders, broers en zussen, gezondheidswerkers die wanhopig huilen om de onschuldige levens die zijn weggerukt door de zionistische barbarij.

De mensheid voelt een ongeneeslijke pijn en een verontwaardiging die elke dag blijft kwetsen.

De zionistische dictatuur van de terroristische staat Israël zal niet worden vergeven door God of de mensheid

De zionistische dictatuur van de terroristische staat Israël zal niet worden vergeven door God of de mensheid. De mensen zullen nooit de lafheid vergeten van de leiders die tegen de beëindiging van de genocide in Gaza stemden, toen deze werd goedgekeurd in een resolutie van de Verenigde Naties.

Palestina is en blijft een Arabisch land, samen met zijn oorspronkelijke christenen en joden. Haar martelaren zullen uit de as herrijzen om te blijven vechten voor de volledige soevereiniteit van Palestina en voor wereldvrede.

Laten we elke dag een minuut stilte in acht nemen voor de slachtoffers van Gaza, voor de martelaren van het zionisme en de excessen van het imperialisme.

Ik nodig alle vrouwen uit om hun stemmen te verenigen voor vrede in Palestina. De wereld is met Palestina. De mensheid wil vrede

Ik nodig alle vrouwen uit om hun stemmen te verenigen voor vrede in Palestina. De wereld is met Palestina. De mensheid wil vrede.

Wie vandaag opstaat met Palestina, staat op voor alle tijden.

Palestina zal winnen!

Creative Commons

Nieuws

Alle artikels

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.