1 mei op Cuba en in België

In Cuba kwamen voor de eerste mei opnieuw honderdduizenden mensen op straat om hun verwezenlijkingen van het socialisme te vieren en de soevereiniteit van Cuba te verdedigen. Ook was er solidariteit met de Palestijnen zichtbaar aanwezig. In Cuba worden de werknemers van de verschillende sectoren ook in de schijnwerpers geplaatst en bedankt voor hun dagelijkse inzet. 1 mei op Cuba dat is een 1 meiviering waar de werknemers altijd op de eerste plaats komen. Ze wordt dan ook gevierd door een heel groot deel van de bevolking. De 1 mei optochten vonden plaats op verschillende plaatsen op het eiland. Feestelijk en strijdvaardig, zoals we van de Cubanen gewend zijn.

In België solidariteit met Cuba op deze eerste mei.

Met een spandoek Laat Palestina en Cuba leven kwam de Palestina- en Cuba-solidariteit samen op straat op 1 mei in Gent. Het was een zonnige editie met veel steun voor de strijd van de Palestijnen en Cubanen die te maken krijgen met rechtstreekse en onrechtstreekse oorlogsvoering. Op Gaza in de vorm van eindeloze genocidaire aanvallen en in het geval van Cuba met de blokkade van de levensmiddelen en de Cubaanse economie.

Ook in Brussel gingen militanten aan de slag met de petitie laat Cuba leven die je hieronder nog steeds kan ondertekenen.

Steun het moedige verzet van de Cubanen door de petitie let Cuba live te tekenen.

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.