Rode Duivels zijn al kampioen! …. In Cuba

De twee beste teams van het land hadden afspraak op de laatste competitiespeeldag van de Cubaanse voetbalcompetitie: Santiago de Cuba – die zichzelf ‘Los Diablos Rojos’ noemen en Ciego de Avila speelden zondag voor de 103de Kampioenstitel van het eiland. Net als in de match België-Japan zorgden twee invallers voor de zege.

Een super spannend eindspel van de competitie werd het, want beide ploegen begonnen met 19 punten én een gelijk doelpuntensaldo aan de laatste speeldag! De Avileños stonden evenwel aan de leiding omdat ze de heenmatch weken geleden hadden gewonnen. De ‘Oosteilanders’ moesten dus voluit aan de bak! In het Antonio Maceo stadion van Santiago scoorden de “

Diablos Rojos” al op minuut acht van de wedstrijd dankzij de getalenteerde versterking uit Cienfuegos: Yordan Santacruz die een strafschop hard binnen trapte.

De ‘Tiburones’ (Haaien) uit Ciego de Avila maakten echter al snel gelijk via een schitterende actie van Allan Perez die in dit seizoen al tienmaal tot scoren kwam. De 1-1 was voor de Rode Duivels echter het signaal om het tempo te versnellen en de Haaien naar adem te doen happen. Het bleef echter lang wachten op een derde doelpunt.

Coach Leonardo Herrera bracht halfweg de tweede helft Eddy Olivares in en dat bleek een goeie zet want die gaf al snel een goeie assist voor het tweede doelpunt van de Rode Duivels in de 82ste minuut, gemaakt door Rolando Abreu, ook ingevallen in de laatste fase. In de 95ste minuut zette Pablo Ramon Labrada de kers op de taart voor de Rode Duivels die met 3-1 voor de tweede keer Cubaans Kampioen werden en het feest deden ontbranden in de tribunes en daarna in de stad.