MUCHAS GRACIAS! Vrijwilligers, leden en publiek voor die schitterende ChePresente!

Hoewel het alweer twee weken geleden is, genieten we er nog steeds van! De 28° editie van ChePresente@Manifiesta: de zonnigste, warmste (in alle betekenissen) ooit, met een super boeiend én plezant programma dat door heel veel mensen werd opgepikt. Daarom een hele grote bedankt voor de tientallen vrijwilligers die dit mogelijk maakten! Warm je nog eens op aan de foto’s (90% Marc Beaucourt)We hadden dit jaar méér Cubaanse gasten dan ooit en die waren actief bezig in verschillende panels,in promotie van reizen én in een mooi culinair aanbod.

Voor het 2de jaar waren ook de mojito’s – zo’n 1200! – niet alleen Cubaans van inhoud, maar werden ze ook bereid en geserveerd door Cubanen, 100% volgens de regels van de kunst. Alle opbrengst ervan gaat rechtstreeks naar projecten op het eiland.

Naast de conferenties over de blokkade, de syndicale solidariteit, de salsa-initiatie en alweer een prachtig feestoptreden (Rumbaristas), die terecht tradities zijn geworden op ons jaarlijks topevent, werd de spot ook gericht op de bestseller onder de Cubanismoboeken: ‘100 jaar om de zee te stoppen’ Auteurs Julie en Isabelle deden dat samen met ons topgaste Liz Oliva Fernandez, Cubaanse journaliste voor het VS productie: Belly of The BeastEen ander bijzondere moment was de voorstelling van het boek ‘Médecins cubains: les armées de la paix’ door auteur Mhaylis Khider uit Parijs, in gesprek met Dr.

Lorenz Lefèvre, die onlangs met Geneeskunde voor het Volk, Cuba bezocht. Op zondag was de ontmoeting tussen Liz en Chris Smals, de eerste vakbondssecretaris van Amazon in de VS, een hoopvol hoogtepunt.

We mochten deze onvergetelijke editie afsluiten met een avant-première van ‘Chili 9/11’: een muzikale voorstelling als herdenking 50 jaar na de moord op Allende, door ‘éminence grise’ van het theater: Herwig Deweerdt en topgitarist en zanger Hans Mortelmans, bekend van zijn Brassensvertalingen. De zaal was er wild van en velen zullen proberen een avond van de tour door Vlaanderen, mee te pikken.

Warm je nog eens op aan de foto’s (90% Marc Beaucourt) en noteer 7 en 8 september 2024 al in je agenda voor de 29° editie van Che Presente!

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.