In Memoriam Michel Vanhoorne Oostende 4 /10/1935 – Gent 16/03/2023

Morgen gaan ongetwijfeld heel veel mensen naar het laatste afscheid van Michel in Drongen. Hij was een man die helemaal opging in zijn engagement voor een rechtvaardige sociale en economische wereldorde, gezondheidspreventie, vrouwenrechten, kernwapenvrije wereld, sociale bescherming, klimaat, biodiversiteit, anti-racisme, ….. én voor het recht van de Cubanen op een eigen maatschappijvorm.

Als prof arbeidsgeneeskunde was hij verschillende keren op het eiland, niet om er de westerse wijsheid en wetenschap aan de Cubanen te slijten, maar om er te leren hoe een efficiënte preventieve (arbeids-)gezondheidszorg in een land van 11milj. inw. wél kan werken en – zonder dat het patiënten een cent kost – zeer gunstige resultaten oplevert.

Hij was een trouwe vriend van Cuba en lid van Cubanismo.be en was werkelijk áltijd aanwezig op élke actie in Brussel, Gent of waar ook, tegen de monsterlijke blokkade tegen het eiland. Als we hem niet zagen was hij zonder twijfel ziek.

We willen zijn familie en vrienden en in het bijzonder Carla veel troost toewensen. Ook wij verliezen een zeer toegewijd en onaflatend actieve kameraad.

Hasta Siempre Compañero!

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.