Cubaanse president 4 dagen in New York

Tijdens zijn 4 daags verblijf in New York waarvan hij zondag terugkeerde, hield de Cubaanse leider toespraken in de Algemene Vergadering van de VN, tijdens de topconferenties over de Sustainable Development Goals en Climate Ambition en tijdens andere bijeenkomsten op hoog niveau over ontwikkelingsfinanciering en de preventie van en respons op pandemieën.

Díaz-Canel had ook ontmoetingen met religieuze leiders van verschillende christelijke denominaties; met kunstenaars en culturele promotors; met Cubanen die in de Verenigde Staten wonen; met professionals uit de wetenschap en technologie; en met artsen, vrijwilligers en gezondheidsmanagers in de Verenigde Staten.

Hij had in NYook ontmoetingen met delegatiehoofden uit Kenia, Saint Lucia, Vietnam, Algerije, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië.”

Bedankt dat u hier bij ons bent,” zei president Miguel Díaz-Canel vandaag toen hij zich verrassend richtte tot vertegenwoordigers van organisaties en sociale bewegingen die voor de Cubaanse missie in New York waren.

Het staatshoofd kwam naar hen toe om hen te begroeten kort voordat hij een vergadering inging in het hoofdkwartier van de missie van het eiland bij de Verenigde Naties. Díaz-Canel benadrukte in de korte uitwisseling de waarde van vrienden, vooral hier.

Te midden kreten ‘Viva Cuba’, ‘Weg met de blokkade’ en andere slogans, vond een demonstratie van steun plaats op de hoek van Lexington Avenue en 38th Street, georganiseerd door de beweging The People’s Forum, waaraan meer dan 800 mensen deelnamen die eisten dat er een einde zou komen aan de blokkade en de sancties tegen Cuba en Venezuela.

Prensa Latina

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.