Hardliner on the Hudson nieuwe docu van Liz Oliva Fernandez online.

Een nieuwe docu van Cubaans onafhankelijk journaliste Liz Oliva Fernandez gaat over de beinvloeding achter de schermen van het Cuba- beleid van de regering Biden. Tot nu toe schroefde Biden nog geen van de Trump maatregelen terug, dit ondanks dat Biden vicepresident was tijdens de regeerperiode van Obama die wel vergaande toenadering zocht met Cuba en heel wat maatregelen nam om bijvoorbeeld het toerisme terug aan te trekken.

In de jaren 80 werden organisaties die reizen aanboden naar Cuba geviseerd door brandstichters

Liz onderzoekt in deze docu het anti-cubabeleid gelinkt is aan terreurgroepen in de jaren 80 die aanslagen pleegden tegen o.a. Cubaanse diplomaten en bedrijven die handel deden met Cuba. Hiervoor komt ze terecht in Hudson County / Union city in het Noordoosten van de VS. Een plaats waar veel Cubanen hun toevlucht zochten, in de jaren 60 en 70. Spin in het web is de invloedrijke senator van Cubaanse afkomst en oud-voorzitter van de foren affairs commissie Bob Memendez.

De docu onderzoekt de banden tussen Cubaanse terroristen en het anti-Cubabeleid van de VS.

Invloed  is in de VS te koop en daar wist Memendez handig gebruik van te maken. Hij is een anti cuba hardliner die lobbyt voor de versterking van de blokkade.

Bob Memendez heeft nog steeds het geld nodig en daarvoor is hij bereid de blokkade met alle mogelijke middelen verder te zetten. De zogenaamde voorvechter van mensenrechten neem het niet zo nauw wanneer het gaat over de mensenrechten in Egypte, hij was voorstander van een groot wapenpakket voor Egypte, dit net na het bloedig uiteenslaan van de Arabische lente in Cairo.

Wederom wordt duidelijk dat voor de VS en haar beleidsmakers mensenrechten een excuus vormen wanneer het hen goed uitkomt.

De docu is een eyeopener over  hoe het Cubabeleid nog steeds beïnvloed wordt door invloedrijke Cubaanse zakenlui en zelfs bepaalde takken van de maffia. En dit zonder de goedkeuring van de Cubaanse gemeenschap in de VS, die net zoals de Cubanen een einde  wil zien aan de blokkade & onrechtvaardige sancties tegen het eiland. Veel Cubanen uit de VS willen vrij kunnen reizen naar hun vaderland. Iets wat Bob Memendez nog niet gedaan heeft, hij houdt alle vooroordelen over Cuba in stand, maar zette zelf nog nooit een voet op Cubaanse bodem.

Ontdek hoe een kleine maar invloedrijke groep van zakenlui en maffia groepen nog steeds grote invloed uitoefen op de Cubapolitiek van de VS.

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.