VS SENATOREN ROBERT MENÉNDEZ EN MARCO RUBIO DOEN EEN WETSVOORSTEL TEGEN DE VLUCHTEN NAAR CUBA

Terwijl de eerste commerciële vluchten naar Cuba wereldnieuws zijn doen deze senatoren een poging om de klok terug te draaien.

De ‘democraat’ Menéndez en de republikein Rubio maken de veiligheidsnormen van de Cubaanse luchthavens verdacht een week na de eerste commerciële vluchten in 55 jaar. Ze eisen dat de TSA, het VS - agentschap voor transportveiligheid, de betrouwbaarheid van het luchthavenpersoneel op het eiland bewijst.

Intussen verzekert American Airlines dat de wekelijkse vluchten van zijn maatschappij alleen zullen toenemen tot 60 per week op de bestemmingen Holguín, Santa Clara, Camagüey, Varadero en tenslotte Havana in november.

Er zal ongetwijfeld een zwaar debat geleverd worden rond het wetsvoorstel van de twee senatoren in het Congres waar anderzijds verschillende wetsontwerpen werden ingediend om reizen naar Cuba volledig vrij te maken.

De vliegverbinding kost rond €200 h/t , wat veel minder is dan de chartervluchten die tot nog toe bestonden. Toch blijft de VS-wetgeving het reizen als toerist naar het eiland verbieden.
 

Cubadebate