'Vreedzame' oppositie aan het werk in Caracas

In de media worden de manifestanten tegen Maduro al weken als slachtoffers geduid van de 'brutale ordetroepen' in Venezuela. Deze exclusieve video (Sp) toont een heel ander verhaal over de 'protesten': vandalisme, brandstichting, lynchen van voorbijgangers, molesteren van geïsoleerde politiemensen, diefstal van een politiemoto, ... De ultra rechtse oppositie in het parlement klaagt intussen het geweld aan ... van de politie ....Op deze beelden is het minder goed te zien, maar in de talrijke foto's in de media valt de kwaliteitsvolle en modieuze kledij op van deze manifestanten. Hier is die voor een grote meerderheid betaalbaar, maar in het nog altijd arme Venezuela kan enkel een toplaag zich dat permitteren. Het versterkt het beeld dat de economische elite de reële problemen van het land zo veel mogelijk wil versterken en de chaos zo groot mogelijk wil maken om -via een staatsgreep en/of rechtstreekse interventie van de VS- terug te kunnen keren naar het Venezuela van voor Chavez. Toen hadden zij - de 1%- alle rijkdom én politieke macht in handen en leefde meer dan 90% in miserie.

Dat sinds Chávez 48% van het overheidsbudget naar sociale zaken gaat en dat  de armoede daalde van 71% naar 27%,  na Ecuador de beste prestatie van het continent; de kindersterfte is gehalveerd en het analfabetisme uitgeroeid ..... en de ongebreidelde winsten voor de 1% sterk zijn verminderd, daartegen wordt in Venezuela door de straatbendes van de toplaag geweld gepleegd.

Dat gebeurt met de actieve medeplichtigheid van de VS en de westerse media die spreken over 'democratische krachten' tegen een dictatoriale president (nvdr: nog steeds helemaal grondwettelijk in functie én door een meerderheid verkozen) die de 'mensenrechten schendt'.  Alternative Facts?