Venezolaanse regering en oppositie zouden op 12 juli aan tafel kunnen gaan.

De oppositie heeft beslist om aan te knopen met de dialoog te die de regering meermaals heeft aangeboden. Ze vroeg de onderhandelingstafel niet te verlaten.

Ex-president van Spanje José Luis Rodríguez Zapatero kwam vorige vrijdag in Venezuela aan om de dialoog te stimuleren. Hij liet verstaan dat hij beide delegaties afzonderlijk zal ontmoeten in de hoop dat er op dinsdag 12 juli een eerste onderhandeling kan doorgaan.

“We moeten de datum nog aftoetsen”, zei hij bij aankomst tegen de pers. “ De volgende dagen (vrijdag- maandag) zullen erg belangrijk zijn. Julle weten dat een goed begin de halve weg is (…) en dus zullen we er al onze zorg aan wijden, we meten onze woorden af, we laten de best wil blijken want het Venezolaanse volk verdient dat.”
Eveneens vrijdag riep de vicepresident van de electorale afdeling van de PSUV, de partij van Maduro, Jorge Rodríguez de rechtse partijen ( die de meerderheid hebben in het parlement) op om onvoorwaardelijk aan tafel te komen om het land te laten vooruitgaan. Hij gaf kritiek op de manier waarop de zgn. Tafel van Democratische Eenheid (MUD) – het kartel van rechtse partijene-  manoeuvreert tegen het tot stand komen van onderhandelingen.

Telesur