Terreurcel ontmanteld in Venezuela

Minister van Binnenlandse Zaken, Justitie en Vrede, Néstor Reverol, zei dat een terroristische cel is ontmanteld die politici en militairen wilden aanvallen en de openbare diensten van het land te saboteren. De belangrijkste gearresteerde is de rechterhand van Guaidó

Reverol gaf aan dat Roberto Eugenio Marrero Borgas, 49 jaar oud, de directe verantwoordelijke voor deze criminele groep. Er werden veel oorlogswapens en contant geld in vreemde valuta in beslag genomen. Ook zijn lijfwacht, Luis Alberto Páez Salazar, 34 jaar oud, werd gearresteerd.

Ter plaatse werden wapens, voertuigen, telefoons en ander bewijsmateriaal in beslag genomen. Deze cel werd opgericht om het leven van politieke en militaire leiders aan te vallen en om openbare diensten te saboteren om chaos in de Bolivariaanse samenleving te creëren, zei de minister in een toespraak op zender Venezolana de Televisión (VTV).

"Zij hadden Colombiaanse en Midden-Amerikaanse huurlingen ingehuurd om politieke leiders, militairen en hoge magistraten aan te vallen en handelingen van sabotage van openbare diensten uit te voeren om chaos in de Bolivariaanse maatschappij te creëren," zei Reverol.

Ultimasnoticias