Succesvolle studiedag Cubanismo.be

Gisteren 12/09 hadden we met Cubanismo voor het eerst sinds maart een fysiek event: onze vormingsdag met 30 deelneemers in de Waterman in Molenbeek. Iedereen was superblij nog eens deel te kunnen nemen aan een iets groter event en om elkaar en nieuwe enthousiastelingen te kunnen ontmoeten, al gebeurde alles uiteraard op de gepaste fysieke afstand en onder smetteloze omstandigheden. (klik verder voor de fotoreportage)

Ongelofelijk bijna was dat we bijna evenveel Franstalige deelnemers telden als Nederlandstaligen. Dat geeft perspectieven voor de versterking van Cubanismo.be in het zuiden van ons land.

Ook Norma Goicochea had zich vrijgemaakt om ons te komen begroeten en bemoedigen. Ze toonde hoe blij ze was dat het ‘antirevolutionaire coronavirus’ – dat immers ChePresente 2020 heeft verboden: hét moment van het jaar dat de Cubasolidariteit nieuwe en bestaande medestanders motiveert - Cubanismo.be en de wereldwijde solidariteit met Cuba niet klein krijgt. Het enige voordeel van alle beperkingen die de pandemie meebrengt is dat Norma’s termijn als ambassadeur voor de EU, GH Luxemburg en België voor onbepaalde tijd verlengd werd en we nog een tijd nauw met haar kunnen samen werken.

Tijdens de middagpauze maakten we tijd voor een fotoshoot om onze Nobelprijscampagne te herlanceren. Tot eind januari proberen we het aantal handtekeningen voor de nominatie van de Cubaanse medische brigades voor de Nobelprijs voor de vrede 2021 te verdubbelen: nog 1000 te gaan!

Sprekers Julie Van Steendam en Jo De Vrieze, beiden net terug van het eiland en onze gevestigde waarden: Erwin Carpentier, Kasper Libeert, Marc Vandepitte en Isabelle Vanbrabant zorgden voor een superinteressante dag van uitwisseling over corona in Latijns-Amerika en Cuba, Cuba’s medisch internationalisme en hoe Cuba’s revolutie te maken heeft met dekolonisering.

We zorgen dat wie er niet bij kon zijn op de website binnenkort de teksten en presentaties kan nalezen.