Solidariteitsactie met Venezuela - woensdag 19 april - Brussel

Wat is er aan de hand in Venezuela? De aanvallen op de Bolivariaanse regering van Maduro, zijn de laatste weken in een stroomversnelling terechtgekomen. Kunnen wij als Belgische solidariteitsbeweging met Cuba en de ALBA landen, aan de kant staan en toekijken? Wij vinden van niet. AFSPRAAK woensdag 19 april , 18u, Muntplein, Brussel Venezuela is in diepe crisis, zowel economisch als poltiek. Maar als je de mainstream media mag geloven, is dat uitsluitend de schuld van de regering. Terwijl het de regering Maduro (en met hem de chavistische beweging op straat) wel erg moeilijk wordt gemaakt om te regeren. Bijna geen enkel perscommentaar wijst op de  zware economische blokkade door oppositiepartijen en hun medestanders in de economische elite die het land ten gronde richten.

Sinds het hoofd van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) zijn pijlen op Venezuela heeft gericht, bevindt de regio zich ook in een diplomatieke oorlog. De OAS is er in de jaren '60 in gelukt om Cuba buiten te zetten. Laten we zorgen dat dit niet met Venezuela gebeurt. 

Guido De Schrijver schreef een verhelderend artikel om de actuele situatie beter te kunnen begrijpen. Zeker het lezen waard.

Als Cuba solidariteitsbeweging kunnen we niet de andere kant opkijken. Venezuela en met haar , links in Latijns-Amerika, ligt zwaar onder vuur.

Daarom roepen wij op om op woensdag 19 april onze stem te verheffen in solidariteit met Venezuela. Afspaak 18u, Muntplein, Brussel. Meer info volgt nog. 

Voor een vrij en soeverein Venezuela. Neen aan de buitenlandse inmenging

Initiatief van: ICS, intal, Comité Mapuche, Colectivo Sudaka, Arlac en AC Bélgica