San Francisco roept op tot medische samenwerking met Cuba

De California City Board of Supervisors heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt opgeroepen tot nauwere betrekkingen met Cuba en samenwerking, met name op het gebied van de gezondheidszorg.

In de resolutie worden de Amerikaanse autoriteiten opgeroepen om de import te vergemakkelijken van interferon dat in Cuba wordt geproduceerd en om de steun van Cubaanse gezondheidsdeskundigen in te roepen voor de aanpak van covid-19, gezien de effectieve bestrijding van de pandemie in de Caraïbische natie.

In de verklaring wordt ook opgeroepen om een einde te maken aan de economische blokkade en reisbeperkingen tegen Cuba, aan de belemmering voor Cuba om medische apparatuur en medicijnen uit de Verenigde Staten in te voeren en ook aan de pogingen om Cubaanse samenwerking op het gebied van de gezondheidszorg met andere landen te saboteren. San Francisco is de grootste van 14 Amerikaanse steden, en na Berkeley and Richmond de derde stad in Florida die gelijkaardige resoluties goedkeurden over betere betrekkingen met Cuba.

Granma