Samen maken we Cuba: eerste virtuele 1-meiviering

Door de COVID-19-pandemie roept de Cubaanse vakbondsfederatie CTC de Cubanen op om de 1-meiviering dit jaar virtueel bij te wonen.

In haar oproep wijst de CTC op de moeilijke toestand als gevolg van de VS-blokkade en de pandemie, met tekorten op de markten, productieonderbrekingen en koopkrachtverlies. Dat alles heeft een grote impact op de plannen en ontwikkelingsprogramma’s.

De CTC is ervan overtuigd dat de uitgezette economische koers correct is, en dat men alleen door eigen inspanningen en een beter en creatiever beheer de zaken zal verbeteren.

Deze 1-meiviering wordt ook een eerbetoon aan de gezondheidswerkers en de wetenschappers, en aan de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de contactopsporing, in de isoleringscentra en om de zwaksten bij te staan. 

De vakbond en het Cubaans Instituut voor de Vriendschap met de Volkeren (ICAP) organiseren ook een virtuele ontmoeting met vakbondslui en solidariteitsorganisaties van de hele wereld. Ook Cubanismo.be werd uitgenodigd om een virtuele boodschap te brengen, wat we met heel veel plezier hebben gedaan. Je kan het volgen via Facebook en YouTube, vanaf 19 uur.

Componist en zanger Arnaldo Rodríguez – en lid van de vakbond van de cultuurwerkers – draagt zijn lied “Ecos de Banderas” op aan deze 1-meiviering. Geniet mee.

Cubanismo.be wenst iedereen een strijdbare en veilige 1 mei!