Raul Castro op bezoek in Disneyland Florida

Gisteren bracht Raul Castro een verassingsbezoek aan Disneyland Florida. Ter gelegenheid van het bezoek werden de atracties versierd met Cubaanse vlaggen.

Ondanks tegenstand van een groep anti-castristen in het Congres heeft Trump administratie het bezoek door Raul Castro aan Disneyland toch goedgekeurd. Het bezoek lijkt een wending te zijn in de Cuba-VS relaties.

In ruil voor het bezoek heeft Castro bekomen dat de volgende tekenfilm van Disney zal opgenomen worden in het stadje Trinidad.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Disney beslist om een samenwerkingsverband aan te gaan met Cuba. Om deze nieuwe banden te vieren zullen er in de scholen over heel cuba Mickey Mouse knuffels verdeeld worden.

 

Walt disney de geestelijke vader van het Disney imperium had een speciale band met het eiland, hij ging er meermaals op reis.

ICS is blij dat een VS-multinational zoals Disney eindelijk stappen onderneemt om de Cubaanse blokkade te breken. Een duidelijk signaal aan de banken om ook stappen te ondernemen om een einde te maken aan de financiële blokkade van het eiland.

Cubapescado