Paaseitjes voor de slachtoffers in Verviers

Op goede vrijdag gingen Ken, Toon, Kasper en Mathilde die een stage communicatie doet bij Cubanismo.be en Intal naar Verviers om paaseitjes te verdelen in één van de zwaarst getroffen wijken. Maanden na de overstromingen, is er nog steeds maar 1 brug naar de wijk beschikbaar voor voertuigen. De herstellingen zijn nog in volle gang. We gingen in de voormiddag helpen bij een lokaal buurtcentrum dat ook theatervoorstellingen en workshops organiseert. Ze kregen 30 centimeter water in hun zalen, de bar en technische ruimte. Met de volle moed begonnen ze aan de heropbouw. Maar het werk is nog lang niet af.

Na de middag kwam ook Rudy erbij met nog een extra donatie aan lekkere paaseitjes. We stelden ons samen met de solidariteams van Verviers op aan het speelpleintje in de wijk. Al snel ging het onder de kinderen de ronde dat ze een zakje paaseitjes konden krijgen. Het pleintje stroomde vol met jonge kinderen soms vergezeld van hun ouders. Ze waren heel blij met hun zakje paaseitjes.

De verhalen over de overstromingen kwamen naar boven en ook frustraties waarom nog steeds niet iedereen een deftig dak boven het hoofd had gekregen.

Dankzij jullie gulle steun konden we deze kinderen de miserie toch even laten vergeten. De stralende zon hielp de glimlachjes ook verder op de gezichten te toveren. De solidariteams blijven actief op het terrein. Wil zelf ook een handje toesteken in Verviers neem dan contact op met Kasper via kasper@cubanismo.be Solidariteit is de tederheid der volkeren.