Paascampagne 2022: Help Cuba helpen

In deze onzekere tijden zijn er nog zekerheden: vanaf 12 maart t.e.m. 18 april organiseren we onze paaseitjesverkoop voor Cuba. Dit jaar gaat de opbrengst opnieuw naar een container vol medische basisbenodigdheden. Dit keer in samenwerking met de Cubaanse gezondheidsvakbond SNTS. 

BEDANKT AAN IEDEREEN DIE PAASEITJES KOCHT EN/OF SCHONK. 

STORT STEUN EN EITJESGELD ENKEL OP ONS NIEUW NUMMER BE44 5230 8068 1645 van Globalize Solidarity

NU VRIJDAG 15 april bezorgen we de door jullie geschonken paaseitjes:  aan vluchtelingen, aan het Klein Kasteeltje in Brussel én  aan slachtoffers van de overstromingen, in Verviers  Wil je meegaan? Contacteer kasper@cubanismo.be voor meer info

De Cubaanse economie heeft hard geleden onder de coronacrisis, want het toerisme viel helemaal stil. Bovendien blijft de economische en financiële blokkade door de Verenigde Staten het land in een wurggreep houden. Als gevolg daarvan kampen Cubaanse gezondheidswerkers met een acuut tekort aan onder meer basismateriaal (operatiehandschoenen, spuitjes)  maar ook aan basismedicijnen  (bloedverdunners, aspirines) etc..

Wist je dit al?   Cubaanse biotechnologische instituten hebben hun eigen vaccins tegen Covid-19 ontwikkeld. De massale vaccinatiecampagne ging vorige zomer van start en was mede mogelijk dankzij de solidariteit van landen over de hele wereld die o.a. vaccinatiespuiten hebben gedoneerd. Cuba heeft dan misschien wel veel medische expertise in huis, maar heeft zeer beperkte financiële middelen.
Cuba ziet vandaag eindelijk het licht aan het einde van de tunnel en wil haar eigen vaccins met de wereld delen.  Er is alles op alles gezet om zoveel mogelijk mensenlevens te redden. Maar Cuba’s socialistische keuze om voor mensen boven winst te kiezen, heeft een zware financiële impact gehad.

Help ons daarom Cuba helpen: op naar de volgende container!

We verscheepten in 2021  maar liefst 3 containers vol medische hulp naar Cuba.  Dit jaar willen we dit opnieuw doen en we rekenen op een golf van solidariteit om die naar Cuba te kunnen sturen.
Waarom? De verzending van materiaal via containers  omzeilt de economische en financiële blokkade van de Verenigde Staten. Door de VS-sancties is het voor Cuba immers heel moeilijk om aan bepaalde producten . Zelfs indien Cuba over de financiële middelen beschikt, kan het die niet op de internationale markt verkrijgen. Dit geldt des te meer in de farmaceutische en medische sector, waar het voornamelijk VS-bedrijven zijn die de plak zwaaien en de patenten hebben.

Bescherming voor gezondheidswerkers

In 2022 willen we nauw samenwerken met de Cubaanse gezondheidsvakbond en naast basis medisch materiaal (chirurgische handschoen, spuitjes, bloeddrukmeters, desinfecterende gels)  ook beschermende uitrusting kopen voor gezondheidswerkers op de werkplek. We werken daarvoor samen met de Cubaanse gezondheidsvakbond, het SNTS. 

Van Verviers tot Havana

Veel van onze leden zijn actief in de solidariteitsacties in de Vesdervallei. Ze helpen er de slachtoffers van de overstromingen. Voor Pasen willen wij de getroffenen en hun familie een attentie schenken. Lust je zelf geen chocolade, schenk dan je aangekochte paaseitjes aan hen. Wij zorgen dat de eitjes voor Pasen bij de gezinnen terechtkomen. Van Verviers tot Havana, solidariteit is het mooiste doe-woord dat er bestaat.

Praktische info
Onze paascampagne gaat officieel van start met een actiedag  op zaterdag 12 maart. 5 weken lang trekken wij de boer op met onze paaseitjes.

MAAR je kan vanaf vandaag al jouw paaseitjes (€5 voor een zakje van 5 eieren: Fondant, melk of Wit) bestellen of schenken.

BESTEL JE EITJES VIA DIT BESTELFORMULIER

Wil je zelf een handje toesteken met verkoop, logistiek, promo, of nog iets anders: neem contact op met kasper@cubanismo.be