Opening eerste door VS-bedrijf uitgebate hotel in Cuba sinds de revolutie

De hotelketen Starwood Hotels & Resorts Worldwide heeft het hotel Four Points by Sheraton in de zaken- en diplomatenwijk Miramar in de hoofdstad Havana dinsdag 27/06 geopend. Het hotel is eigendom van het staatsbedrijf Gaviota.

Het VS- ministerie van Financiën had Starwood voor het historisch bezoek van president Barack Obama in maart als eerste Amerikaanse onderneming de toelating gegeven om zaken te doen met Cubaanse bedrijven. Dit ondanks het handhaven van de blokkade en het wettelijk verbod op reizen naar Cuba voor VS-burgers.

Starwood wil in augustus ook een overeenkomst sluiten over de uitbating van het momenteel gesloten hotel Inglaterra in Havana centrum. Een deel zal worden opengesteld voor toeristen terwijl in een ander deel renovaties gebeuren.

Sinds de toenadering van de VS tot Cuba is het toerisme op het socialistische eiland toegenomen, veel meer uitzonderingen op het reisverbod werden van kracht. Vorig jaar bezochten 3,5 miljoen vakantiegangers het land, het voorbije half jaar zijn het er al meer dan twee miljoen. Tegen 2020 wil Cuba 85.000 nieuwe hotelkamers bouwen.

Juventud Rebelde