Massieve deelname van het volk aan de verkiezingen in Venezuela

In tegenstelling tot wat de commerciële media in het land - geëchood door de grote media in het westen -, laten geloven, zijn de Venezolanen massaal naar de stembus getrokken vandaag. De stembureau’s zullen langer openblijven omdat er nog lange rijen wachtenden zijn.Slecht op een paar plaatsen slaagden oppositiegroepen erin de stembussen te blokkeren met gewelddadige acties. Onze media nemen ‘opiniepeilingen’ van de oppositiepers over als zouden 70% van de Venezolanen tegen Maduro zijn, klakkeloos over, maar de realiteit is dat het in Caracas erg rustig is gebleven op verkiezingszondag en dat aan de stembureau’s lange rijen mensen wachten om hun stem uit te brengen.

De strategie van de (uiterst)rechtse partijen om de voorbije week het land lam te leggen en de stembusgang te boycotten heeft klaarblijkelijk gefaald.

19,4 miljoen stemgerechtigden kregen een oproepingsbrief en er werden 24.000 stembureau’s geopend in ong. 14.500 plaatsen. De Venezolanen verkiezen vandaag 537 van de 545 leden van een grondwetgevend college. De acht overige  worden op 1 augustus verkozen door de inheemse volkeren die dat op hun eigen traditionele wijze doen.