Massale steunbetoging voor Maduro (met foto's)

Maandag 6 augustus trokken honderdduizenden Venezolanen de straten van Caracas op om hun president Maduro te ondersteunen. Ze dienen zo westerse journalisten en commentatoren van antwoord die denken dat Maduro’s dagen geteld zijn en - zoals een professor vanmorgen op Radio 1- zelfs zo ver gaan op te roepen tot burgeroorlog tegen een verkozen president ...

"Na de mislukte moordaanslag (zaterdag) gingen de mensen de straat op ter verdediging van onze president Nicolás Maduro", zo luidde de oproep voor de mars, waarbij honderduizenden burgers uit heel het land hun steun betuigden aan de socialistische leider, na de mislukte aanval in de hoofdstad op Avenida Bolívar met drones vol explosieven. De mars begon op Plaza Morelos - onder het zingen van liederen van vreugde en in een menselijke warmte die zo kenmerkend is voor het Venezolaanse volk en zijn artiesten- en ging naar het Presidentieel Paleis van Miraflores, waar de mensen werden ontvangen door het staatshoofd en de regering.

De minister van Cultuur, Ernesto Villegas, sprak er samen met kunstenaars en arbeiders, zijn steun uit aan de president: "We zijn hier met de mensen van Cultuur en Kunsten om de verachtelijke mislukte aanval op president Nicolás Maduro Moros, die een aanval op alle Venezolanen is, te veroordelen. Wij zijn hier om het recht op leven en het recht op economisch herstel van Venezuela met sociale rechtvaardigheid te verdedigen. En daarom zeggen we: Leve Venezuela! Lang leve Maduro! »

Daniel Terán, een deelnemer van 48, verzekerde dat deze aanval op Maduro bedoeld was om de economische maatregelen te vertragen die de regering op 25 juli had aangekondigd. O.m. de muntconversie, de afschaffing van vijf nullen van de nationale munteenheid en de invoering van de nationale transportcontrole waarmee we onder andere de petroleummaffia willen bestrijden. "De VS en de Colombiaanse regering weten dat het land na 20 augustus een economische verandering zal ondergaan en ze willen niet dat het land stabiliseert omdat het voor hen een totale nederlaag zou zijn.", aldus de maatschappelijk werker die in de parochie San Agustín woont.

Norelis Melian, gepensioneerd onderwijzeres, 63 jaar, uit haar verontwaardiging over de aanslag op Maduro en steunt de economische maatregelen die de president heeft aangekondigd: "We zijn moe van zoveel aanslagen, dat mensen onze rijkdom willen innemen. We zullen altijd naast Maduro staan en we zullen elke economische en sociale maatregel steunen die hij aankondigt voor het welzijn van de mensen. »

De jonge gehandicapte Enrique Peña, 23, van zijn kant, zegt dat hij nog steeds het nationale soevereiniteits- en integratieproces verdedigt dat de Bolivariaanse regering sinds haar aantreden in 1999 heeft ingezet: "Deze aanval komt uit veel landen, maar de Venezolaanse en Colombiaanse oligarchie willen niet dat we uit deze economische crisis komen. Maar het Venezolaanse volk staat hier en verdedigt het vaderland en de revolutie. »

Albaciudad