Jeremy Corbyn ontvangt Gerardo en René, twee van de Vijf, in London

Gerardo Hernández en René González, werden samen met Adriana Pérez en Olga Salanueva, hun echtgenotes ontvangen door de Labourvoorzitter en andere parlementsleden in het kader van de Miami Five Freedom Tour.

De antiterroristische helden die 16 jaar vastzaten in de VS, zijn sinds 8 juli in Groot- Brittannië om er deel te nemen aan verschillende activiteiten die ter hunner ere werden opgezet. René en Gerardo zijn zeer dankbaar voor de volgehouden solidariteit die vanop dit eiland werd getoond toen ze onterecht vastzaten.

De tour is een initiatief van de Britse Cuba Solidarity Campaign met de steun van verschillende vakbonden die de tour bekostigen.

Jermy Corbyn, de (door sommige parlementsleden, maar niet door de gewone leden betwiste) Labourleider, was bij de ontmoeting vergezeld door collega parlementariërs Cat Smith, John McDonnell, Ian Lavery, Catherine West, Richard Burgon, en barones Angela Smith.

René en Gerardo deden ook mee aan de traditionele mijnwerkersstoet van Durham.

In 2014 werd René een inreisvisum ontzegd voor het VK , toen hij op de -door ICS mee georganiseerde – Internationale onderzoekscommissie over The Cuban Five, wou komen getuigen, en ook uitgenodigd was door een groep parlementairen. Na grote acties hier rond werd eindelijk op 4 juli toch een visum voor René én Gerardo afgeleverd.

In het gezelschap van Adriana en Olga zullen ze tot 17 juli verschillende steden bezoeken. Van London naar Manchester en Glasgow en Cardiff.
 

Cubadebate