ICS zet 2016 in met een spetterende receptie (14/01/16)

Na 23 jaar namen de Cubaans ambassadrice en ICS afscheid in stijl, van onze stichtende voorzitster Katrien Demuynck, die feestelijk de fakkel doorgaf aan Isabelle Vanbrabant, onder muzikale begeleiding van Rey Cabrera, Julie en Marjolito.

Een vijftigtal leden kwam samen in het Maison d ’Amerique Latine in Elsene voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie die dit jaar ook het afscheid markeerde van Katrien als  voorzitster. Naast de gebruikelijke mojito’s, hapjes en speech van de (kersverse) voorzitster die de bewegings- en actiedoelen voor 2016 in de verf zet, werd een groot deel van de avond besteed aan dankwoorden voor Katrien onderstreept door geweldige muzikale interventies en ook wat groepszang van een gelegenheidsliedje: ‘Katrien Freed Them!’, verwijzend naar haar grootste, langste en meest succesvolle campagne als ICS voorzitster en vooral, voortrekster.

De stuurgroep vond het meest passende afscheidsgeschenk in twee schilderijtjes van de hand van Amande Lambotte, kunstenares uit het zuiden van België die ook actief lid is van intal, onze zusterorganisatie in de werkgroep Latijns-Amerika. Ze maakte de wonderlijke portretten van Jose Martí en van Che Guevara. Rey Cabrera bezong die laatste wondermooi in 'Hasta Siempre'

De avond die  de aanwezigen niet snel zullen vergeten, werd afgesloten in een sfeer die wat aan een mini concert van de Buenavista Social Club deed denken.