HELP CUBA HELPEN: vaccinatiespuiten voor alle Cubanen

Tijdens de Paascampagne voor Cuba hebben we 4400 zakje paaseitjes verkocht en 2500 euro aan giften opgehaald om medisch basismateriaal voor Cuba aan te kopen. Enorm bedankt hiervoor!           

Samen met de Vrienden van Cuba, Cubabel (de vereniging van de Cubaanse gemeenschap in België) en Viva Salud, hebben we beslist om nog een maand verder fondsen te werven. Laten we een golf van solidariteit naar Cuba sturen! 

Help Cuba helpen. En doe een gift via het rekeningnummer van Viva Salud BE15 0010 4517 8030 met als mededeling “gift medische hulp 2021” (Vanaf 40 euro steun kan je een fiscaal attest ontvangen) 

Vaccins voor alle Cubanen én de wereld, maar gebrek aan vaccinatiespuiten

Door de impact van de coronapandemie,  onder andere het stilvallen van het internationale toerisme,  heeft de Cubaanse economie het zwaar te verduren. Daarbovenop houdt de economische en financiële blokkade vanuit de Verenigde Staten het land in een wurggreep. Cubaanse gezondheidswerkers kampen daardoor vandaag met een nijpend tekort aan onder meer vaccinatiespuiten, naalden, chirurgische handschoenen en basismedicijnen.

Cuba's biotechnologische instituten hebben zelf vaccins ontwikkeld tegen Covid-19. Zij bevinden zich in het eindstadium van de testen en zullen massaal geproduceerd worden in de komende maanden. Cuba wilt deze vaccins ook ten dienste van de wereld stellen.  Maar om de massale vaccinatiecampagne te kunnen doen slagen, kan Cuba alle hulp gebruiken. De expertise is er volop aanwezig, maar de financiële middelen zijn erg beperkt. 

Help Cuba helpen. En doe een gift via het rekeningnummer van Viva Salud BE15 0010 4517 8030 met als mededeling “gift medische hulp 2021” (Vanaf 40 euro steun kan je een fiscaal attest ontvangen) 

Word lid van onze solidariteitsbeweging

Wat Cuba vandaag meemaakt, is grotendeels te wijten aan de impact van de VS blokkade op Cuba, die het land en haar inwoners verstikt. De economische en financiële sancties vanuit de VS - zeker in tijden van een wereldwijde gezondheidscrisis - zorgen ervoor dat Cuba's overheid heel moeilijk aan de nodige basisproducten geraakt. Help met ons mee campagne voeren tegen deze blokkade, want ook onze Belgische regering is hieraan medeplichtig. Ze stapt nillens willens mee in die VS-logica en laat zich door de VS de les spellen.  Doe met ons mee, en versterk onze solidariteitsbeweging. Word hier lid van Cubanismo.be voor 10 of 25 euro per jaar.