Hasta siempre compañero John!

Gisteren, 15 maart is onze kameraad, actief Cubanismo.be-lid en grote Cuba-sympathisant John De Decker uit Leuven onverwacht en veel te vroeg overleden.

Hij laat een grote leegte na, in de eerste plaats voor zijn dochter Eva die we sterkte toewensen.

John was gekend om zijn solidariteitswerk voor Cuba. Hij bouwde ook grote verdiensten op met zijn solidariteitswerk rond Midden-Amerika en dan vooral El-Salvador. Als syndicalist en internationalist was hij immers sterk begaan met het Zuiden. In Cuba vond hij inspiratie.

Niet te tellen zijn de initiatieven en de tussenkomsten die John nam om het Cubaanse volk te steunen. Ook binnen het ACV waarin hij als LBC-secretaris werkte. Hij appelleerde onze syndicale en politieke verantwoordelijken met de vraag Cuba een faire kans te geven en het land en het volk niet te isoleren. John lichtte ons ook toe dat een andere wereld, sociaal, cultureel, economisch… mogelijk is.

Op veel debatten en studiedagen was John een bereidwillig vertaler, met veel Cubaanse bezoekers reisde hij naar Brussel en door het Vlaamse land. In november nog ging hij op de Cubanismo.be Action-Days mee lobbyen tegen de blokkade in het Europese Parlement.

Het solidariteitswerk met Cuba verliest een sterk figuur.

Wij dragen hem in ons hart. Hasta Siempre Compañero!