Fotoreportage: ACTIE tegen de VS blokkade van Cuba

Op 31 oktober zal er terug een stemming in de Algemene Vergadering van de VN plaatsvinden over de blokkade van de VS tegenover Cuba. 22 jaar op rij al veroordeelt de VN deze illegale blokkade ingesteld door de VS in 1960. Enkel de VS en Israel stemmen steevast tegen. Het gaat hier om de langslopende blokkade tegenover een land in de geschiedenis. Tijdens het weekend van 20-21 oktober kwamen de Cubanen die in Europa wonen, naar Brussel voor een jaarlijkse ontmoeting. Ze sloegen de handen in elkaar met de Belgische solidariteitsbeweging om samen BASTA te zeggen aan deze blokkade, aan de gijzeling van de VS van alle landen die wél normale betrekkingen met Cuba willen.

Er gaven meer dan 100 mensen gehoor aan onze oproep en de Cubanen maakten er zelfs zonder muziek een heel geanimieerde en zeer typisch Cubaanse betogign van. Cuba , arriba, Bloqueo , abajo (Cuba aan de top, de blokkade onderaan)

Deze protestactie was het  initiatief van Cubabel vzw, Cubanismo.be, Vrienden van Cuba, Coordinadora America Latina en de Belgische Coördinatie voor de opheffing van de blokkade.

In de pers vonden we ook weerklank bij Het Laatste Nieuws