Felicidades con su nuevo Presidente!

Onze solidariteitsorganisatie, Cubanismo.be feliciteert Cuba met haar recent verkozen President Miguel Mario Diaz-Canel. (op de foto met Gabriela Rivadeneira, nieuwe voorzitster parlement)

Een nieuwe President voor Cuba, die met zijn 57 lengtes jong staat voor de toekomst van Cuba, maar is verkozen door middel van een emancipatorisch verkiezingsproces waarin de continuïteit van de Cubaanse Revolutie centraal blijf staan.

Onder zijn hoede zal Cuba haar socialisme verder blijven perfectioneren, en een inspiratiebron blijven voor iedereen die alternatieven zoekt voor het westerse ongebreidelde kapitalisme.

We willen ook voormalig President Raul Castro bedanken, voor zijn rol in het prille begin van de Cubaanse Revolutie tot aan zijn laatste momenten als President en historisch leider van het Cubaanse volk. We hebben er volle vertrouwen in dat Cuba de weg die het meer dan 50 jaar geleden, met de triomf van de Revolutie op 1 januari 1959 begon, vol energie en op basis van het vertrouwen van het volk zal verderzetten.

De Cubaanse bevolking en haar verkozen parlement, regering en president mogen verder blijven rekenen op onze solidariteit in de verdediging van de revolutie en zijn vele verwezenlijkingen.

Hasta la victoria siempre!

 

Vrijdag 20 april, Isabelle Vanbrabant, Voorzitster Cubanismo.be, Belgie