Evo Morales veroordeelt de nieuwe imperialistische strategie tegen de volkeren

De president van Bolivia, Evo Morales, heeft vandaag gewaarschuwd voor een nieuwe imperialistische strategie tegen progressieve regeringen en hun volkeren, gebaseerd op de verspreiden van leugens om hen in diskrediet te brengen en deze landen te destabiliseren.

 

Rechts volgt het plan van het imperialisme om een overlijden toe te schrijven aan de staat die er niets mee te maken had. Dit is een poging om de regering te ondermijnen en opstanden tegen haar uit te lokken en de interne orde te bedreigen. Morales verwees naar een incident van afgelopen donderdag , waarbij een student van de Openbare Universiteit van El Alto om het leven kwam toen hij tijdens een demonstratie  door een glazen object werd geraakt.

Zelfs nadat het onderzoek door de politie uitwees dat het object afkomstig was van een van de demonstranten, beweert de oppositie dat de dood van de jongeman een reslutaat is van politierepressie in Bolivia, vergelijkbaar met wat de oppositie zegt wanneer ze het heeft over landen als Cuba en Venezuela. Het is een list is om Bolivia en "die zusternaties" in diskrediet te brengen.  Ze proberen de vooruitgang die we hebben geboekt in de ontwikkeling van onze mensen en in het bijzonder ten behoeve van de meest nederigen, terug te draaien.

Tijdens zijn toespraak bij de opening van scholen in de provincie Shinahota, in het departement Cochabamba, feliciteerde het staatshoofd ook de Boliviaanse moeders met de viering van hun dag in het land. Morales benadrukte de rol van vrouwen zowel in de thuiseconomie als in de nationale plannen voor de ontwikkeling van het land.

Prensa Latina