Europees Rechts eist het aftreden van de Europese ambassadeur in Cuba

Europees rechts schaamt zich echt nergens voor. Weet je nog? Op het hoogtepunt van de eerste golf stuurde Cuba zijn dokters en verpleegsters naar Europa om ons te steunen. Zonder er iets voor terug te verwachten.

En nu ontwikkelt Cuba een vaccin - zonder Big Pharma! - dat het kleine socialistische eiland de wereld wil aanbieden. Geen winst op de pandemie, zeggen ze. En toch legt de VS nog steeds een criminele blokkade op aan het eiland. Een verschrikkelijke schending van de mensenrechten die de hele Cubaanse bevolking en economie treft, zelfs de gezondheidszorg.

De Europese ambassadeur in Cuba heeft een brief ondertekend aan Joe Biden, de nieuwe president van de VS, waarin hij hem oproept de blokkade van de VS tegen Cuba op te heffen. Dat is normaal, want dit is het officiële standpunt van de EU: verwerping van de illegale blokkade door de VS.

Maar wat is de abjecte reactie van Europees rechts, van Frédérique Ries van de MR en van Spaans extreemrechts? Zij schrijven een brief waarin zij om het ontslag van de ambassadeur vragen en zeggen dat hij zijn functie niet waardig zou zijn. Wat een schande. Ze vragen in feite dat Cuba van alles verstoken blijft. Dat we doorgaan met het verstikken van het volk. Een land blijven straffen dat zich uitzonderlijk solidair heeft betoond, dat dokters exporteert en geen bommen