DOE MEE MET ONZE CAMPAGNE: Als Cuba een belastingsparadijs was...

ALS CUBA EEN BELASTINGSPARADIJS WAS,
DAN WAS DE STORTING AL LANG GEFIKST !
 
Met die slogan lanceert Cubanismo.be haar campagne om de VS-blokkade tegen Cuba en haar gevolgen tot in België te stoppen. De financiële en economische blokkade tegen Cuba is nog steeds van kracht, ondanks de VS-Cuba toenadering. De blokkade zit verankerd in stevige blokkadewetten die, nu Donald Trump de plak zwaait, niet zullen aangepast of afgeschaft worden zonder stevige druk vanuit de rest van de wereld.
Maar wat hebben Belgische grootbanken zoals ING en BNP Paribas Fortis te maken met de VS-blokkade tegen Cuba? Benieuwd. Lees dan hier verder.

Wist je dat je als klant van bv. BNP Paribas Fortis, ING of KBC geen stortingen mag uitvoeren naar Cuba? Dit omdat zij zich onderwerpen aan éénzijdig opgelegde blokkadewetten van de VS. Soms raakt dit ook solidariteitsorganisaties doordat stortingen hun rekeningen niet bereiken. Onze organisatie is hiervan al meerdere malen het slachtoffer geweest.
 
Hoe kan het dat ook Belgische burgers, sociale organisaties en bedrijven onderworpen worden aan die VS-blokkade, terwijl de illegaliteit ervan al meerdere malen in de Verenigde Naties bevestigd werd? Tegelijk maken diezelfde banken er helemaal geen probleem van om illegale overschrijvingen naar belastingparadijzen toe te laten. 
 
Waarom deze campagne en welke eisen brengen wij naar voren? 
 
Teken de petitie om deze banken aan te klagen.
Willen jullie campagnemateriaal, contacteer dan kasper@cubanismo.net
 
We lanceerden de campagne tegelijkertijd in drie Vlaamse steden. Lees hier het verslag van de actie in Gent