De potten en de ketel: beschuldigingen tegen regering Maduro

De Franse president, Emmanuel Macron, beveelt Nicolas Maduro om de oppositie niet te onderdrukken, maar vergeet de 3.300 arrestaties, de 2.000 gewonden en de 8 doden tijdens de repressie van de ‘gilets jaunes’ .....  De president van de Spaanse regering, Pedro Sánchez, ...

...gaf Maduro acht dagen tijd om verkiezingen uit te schrijven, maar vergeet dat hij zelf door het ontslag van zijn voorganger en niet door vrije verkiezingen in functie is.

De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, zegt dat Nicolás Maduro onwettelijk president werd, omdat hij werd gekozen door slechts 30,45% van de geregistreerde kiezers, maar vergeet dat slechts 27,20% van de kiezers in de VS op hem stemde.

De Colombiaanse president Ivan Duque fulmineert tegen de "Venezolaanse narco-dictatuur", maar vergeet dat 65% van de cocaïne in Colombia wordt geproduceerd, onder de ogen van de autoriteiten van het land.

De president van Brazilië, Jair Bolsonaro, is bezorgd over de mensenrechten in Venezuela, maar vindt zelf dat sociale bewegingen die zich verzetten tegen zijn beleid terroristische organisaties zijn.

De Argentijnse president, Mauricio Macri, verwijt Nicolás Maduro corruptie, maar het is  zijn eigen naam, en niet die van zijn Venezolaanse tegenhanger, die genoemd wordt in de Panama-papers.

Portugal betreurt de Venezolaanse crisis die volgens de VN 7,2% van de Venezolanen ertoe heeft aangezet om te migreren, maar vergeet dat 21% van de Portugezen hun land verlieten om elders hun geluk te zoeken, volgens dezelfde bronnen.

De Peruaanse president Martin Vizcarra spreekt van een dictatuur in Venezuela, maar vergeet dat hijzelf tot president werd benoemd, ter vervanging van de vorige president die wegens corruptie werd verdreven, zonder verkiezingen.

In het Verenigd Koninkrijk stellen leiders bedreigingen van de vrijheid van meningsuiting in Venezuela aan de kaak maar sluit journaliste Julian Assange al 6,5 jaar zonder enige wettelijke reden op in een ambassade.

België is bezorgd over de economische situatie in Venezuela, maar laat toe dat het bedrijf Euroclear in Brussel 1.250 miljard dollar van de Venezolaanse staat blijft blokkeren, waardoor de financiële reserve van het land ernstig geschaad wordt.

De valse beschuldigingen, tot vervelens toe herhaald in de grote media, zijn bedoeld om alle agressie - t.e.m. militair - tegen de Bolivariaanse Republiek Venezuela in de internationale publieke opinie te legitimeren. Het mediabombardement gaat door....!