Cubanismo.be lanceert een nieuwe petitie tegen de blokkade. Teken nu!

Cubanismo.be lanceert een nieuwe petitie. België is medeplichtig aan het uitvoeren van de blokkade. Geen woorden maar daden.Cubanismo.be is actief in de Belgische Coordinatie voor de opheffing van de blokkade tegen Cuba. Met een nieuwe campagne focust de Coördinatie  op de medeverantwoordelijkheid van de EU en België, want zij leggen de VS niets in de weg. 

Toen de VS in 1996 met de Wet Helms-Burton ook niet-VS bedrijven en burgers die met Cuba economische transacties onderhouden, met sancties bedreigde, toonde de Europese Unie zich erg verontwaardigd. Meteen keurde de Europese Raad een wetgevend kader goed dat verbiedt om toe te geven aan de blokkade. Daarna bleef de EU héél stil.

We richten ons met deze petitie naar de Belgische politici en willen bij het brede publiek de gevolgen van de blokkade op de Cubaanse gemeenschap en zelfs onze eigen Belgische burgers en bedrijven, kenbaar maken.

Onze voorzitster, Isabelle Vanbrabant, drukte haar steun uit voor de nieuwe petitie via een kort spotje. Bekijken en delen maar!

Bekijk het filmpje hier op Youtube 

Teken HIER de petitie

Alle info over de nieuwe campagne op www.stopdeblokkade.be