Cubaanse artsen in Ecuador: We zijn dankbaar dat we mogen helpen

In de nacht van 17/04 is de brigade van het Internationaal Contingent Henry Reeve, van gespecialiseerde ramp- en epidemie-artsen  vertrokken naar Ecuador, ... 

... samen met een zoek- reddingséénheid, na de aardbeving van 7.8 op de schaal van Richter die het Ecuadoriaanse broedervolk zaterdag 16/07 heeft getroffen.

Deze ploegen voegden zich bij de 700 Cubaanse gezondheidswerkers die permanent aanwezig zijn in dat land, en die zich nu uiteraard ook mee inzetten voor de getroffen bevolking.

De Cubaanse regering en het Cubaanse volk onderstrepen hun solidariteit met het Ecuadoriaanse volk en zijn regering.

Twee facebookposts op de account van de Brigade Henry Reeve in Ecuador, door Dr. Enmanuel Vigil Fonseca die in Afrika Ebola ging bestrijden, in de Oostelijke Sahara er bij was n.a.v. de overstromingen daar in 2015, en nog in vele andere landen actief was

We werken vandaag in de zone Canoas in de wijk Zapallo, een landelijk eenvoudig dorp diat ons echt heel speciaal heeft ontvangen. Op de foto’s zie je meer dan woorden kunnen vertellen. We deden ongelooflijk veel consulten, hechtingen, wondverzorgingen, verzorging van kinderen , ook psychologische hulp,… een dag van enorm veel voldoening. Dank je groot volk van Ecuador! We hopen delfde kracht te behouden als altijd.

Wat we meemaken is onmogelijk te beschrijven maar geloof me dat we echt nog kunnen glimlachen, zelfs als de pijn en het verdriet heel onze omgeving overspoelt, wanneer we zelf enkel glimlachjes en gewone ‘dankjewel’s ontvangen. Ze beseffen niet dat ze, door ons te vertrouwen, wij de dankbaren zijn omdat we de kans krijgen hen het heilige recht op gezondheid te brengen.

 

Cubadebate