Cubaanse ambassade opent expo: ‘Fidel es Fidel’

Dinsdagavond 20/09 , na de grote anti-TTIP-betoging,  opende – in aanwezigheid van Fidel Castro ’s belangrijkste fotograaf: Roberto Chile- Norma Goicochea zijn foto-expo (20-30/09) in het Brussels Presscenter, Froissartstraat 95. Niemand minder dan Aleida Guevara was er bij!

Nog te bezoeken op weekdagen tot 30/09 (mooi uitstapje na vakbondsbetoging donderdag bv.) Froissartstraat 95, vlakbij Schumanplein

Roberto Chile inspireerde de selectie van zijn tentoonstelling op de befaamde uitspraak van Bertolt Brecht:

“ Er zijn mensen die een dag vechten en die zijn goed. Er zijn anderen die een jaar vechten en die zijn beter. Er zijn mensen die vele jaren vechten en die zijn zeer goed. Maar er zijn mensen die hun leven lang vachten en dat zijn diegenen die onmisbaar zijn.”

Roberto Chile:
“ Fidel is levende geschiedenis. Je kan voor of tegen hem zijn, maar onverschillig laat hij niemand. Veel landen ter wereld zouden een leider van zijn kaliber willen hebben. Je ziet in de beelden de sympathie die hem toekomt waar hij ook gaat. Het is een eindeloze vloed herinnerinen die onmogelijk in een expo kunnen passen, alleen in het hart van wie hem heeft beleefd. (…) 25 jaar lang had ik de opdracht bewegende beelden van Fidel vast te leggen maar recent koos ik voor de fotografie om het epische beeld van deze iconische man voor de eeuwigheid vast te leggen: het symbool voor allen die levenslang blijven vechten.”


Er zijn een paar foto’s uit 2005  en 2008 bij maar de meeste dateren van rond 2010.