Cuba Presente! een enorm feest in de Centrale in Gent

De slotdag -vrijdag 20/10 - van de Cubaanse Culturele weken, georganiseerd door de Cubaanse Ambassade vond dit jaar voor het eerst in Gent plaats en werd meteen een schot in de roos. Een fotoverslag van Regi RottyHet was een gezamenlijk initiatief van Gents burgemeester Daniel Termont en ambassadrice Norma Goicochea en werd mee georganiseerd door de Cubaanse gemeenschap in België, de Vrienden van Cuba en Cubanismo.be

Dankzij de steun van de stad Gent (gratis zaal en geluidstechniek) en de ambassade (muziekgroep, alle maaltijden en mojito’s, tombolaprijzen) kan de volledige opbrengst van de avond – die rond de €3000 zal liggen -geschonken worden aan de wederopbouw van Cuba na de verwoestende doortocht van orkaan Irma.

We begonnen de avond met de uitstekende docu van Oliver Stone (2006) over Fidel, onder de titel ‘Commandante’. Meer dan 100 mensen kwamen die zien. Rond 20 u openden Norma Goicochea, ambassadrice voor België en Europa, Marc Wuytack van Vrienden van Cuba Gent en Isabelle Vanbrabant, voorzitster van cubanismo.be de feestavond. Leraar Geovanis gooide de benen van de aanwezigen los met een druk gevolgde dansinitiatie. Intussen waren er zeker 300 mensen, onder wie een pak Cubanen, in de mooie Turbinezaal van de centrale.

‘Tony Avila y su grupo’ gaven een spetterend concert ten beste en de dansvloer zou druk bezet blijven tot rond 01u dankzij DJ’s Kurt en Pacha die, zoals alle medewerkers achter de bar, geheel gratis hun bijdrage leverden.

Hartelijk dank aan alle medewerkers van de Cubaanse gemeenschap, de mensen van dansschool de Ingang, de Vrienden van Cuba en cubanismo.be die van deze avond een onvergetelijk feest en een groot hart onder de riem van de Cubanen maakten.