Cuba is een extreem arm land waar de achterstand in de infrastructuur duidelijk zichtbaar is.

Dat zei de nieuwe Colombiaanse minister van Buitenlandse Zaken Claudia Blum. Het antwoord dat ze kreeg van een Spaanse journalist sloeg haar met verstomming ….

Gisteren sliepen 200 miljoen kinderen op straat omdat ze geen dak boven hun hoofd hadden, en ik verzeker u dat geen van hen Cubaans is, maar dat velen Colombiaans zijn.

In de wereld zijn er miljoenen mensen zonder medische zorg en ik verzeker u dat geen van hen Cubaans is terwijl dat in Colombia meer dan de helft van de bevolking is en degenen die er wel hebben vaak niet goed worden verzorgd.

Er zijn miljoenen analfabeten in de wereld, geen van hen is Cubaans, veel Colombianen wel.

Over de hele wereld worden sociale leiders vermoord, geen enkele op Cubaans grondgebied, in Colombia gebeurt het dagelijks.

Cuba is op het gebied van cultuur, sport, gezondheid en onderwijs het beste land van de regio.

De dag  dat Colombia Cuba kan overtreffen in enige sociale vooruitgang, kan je misschien nog eens je mening geven, ondertussen lijkt het beter naar je eigen land kijken en te bedenken hoe klein het eiland Cuba is in vergelijking met Colombia en waarom je land - dat alle mogelijkheden heeft om groot te zijn - vandaag in de wereld allesbehalve als een goede plek te boek staat ...

Vandaag wordt Colombia beschouwd als het meest corrupte land van de regio, met de meest drugshandelaren, met het meest ongeschoolden, het hoogste werkloosheidspercentage, het hoogste moordcijfer, en met een president als een reizend circus die domme dingen vertelt waar hij ook heen gaat ….

Beste buitenlandminister, ik vertel u dit omdat ik een Spaans journalist ben en de kans heb gehad om naar Cuba te reizen, net zoals ik veel heb gereisd en gewerkt in Colombia... Leven en werken in Colombia is een hele uitdaging voor een journalist die er vanwege zijn job op elk moment vermoord kan worden. Alleen al vorig jaar werden 36 collega’s in Colombia vermoord.

In Cuba wordt niemand vermoord omdat hij anders denkt.

Als Cuba arm is, dan is Colombia miserabel.

Facebookpost Enzo di Porzio