ChePresente@Manifiesta op 16 en 17 sept: 100% solidair met Cuba

Che Presente – het grootste Cuba-solidariteitsfeest in België - is een vaste waarde op Manifiesta geworden. Zoals elk jaar staat het festival garant voor een frisse kijk op de Cubaanse actualiteit en cultuur. Dit jaar herdenken we de 50ste verjaardag van de moord op Che en vieren we de 25ste verjaardag van onze beweging met een nieuwe naam en look.Schrijf de data nu alvast in je agenda: 16-17 september,  opnieuw in Bredene-Aan-Zee te doen. Alle verdere info www.manifiesta.be

Wat staat er bij ons dit jaar op het programma?

In de Che Presente tent (za/zo)

Mojito-academy ism Havana Club, Cubaanse bierbar, workshops, Cuba standenbeurs, expo, cosy corner, salsa-initiatie

Concert (za)

Havana Sur (CU/BE) onvervalste cubaanse son en Noche Cubana met DJ Pacha tot in de vroege uurtjes

Concert (zo)

verrassingsverjaardagsconcert '”ICS -> ?? y amigos”

Conferenties:

Trump vs. Cuba en Latijns-Amerika

Het lijkt er niet op dat de recente dooi in de relaties tussen Cuba en de Verenigde staten onder Obama, zich verder zet. Integendeel, met Trump wordt het opnieuw flink kouder. Ook links in Latijns-Amerika maakt zich klaar voor nieuwe destabilisatiepogingen.

Met:

Gail Walker: voorzitster van IFCO een grassrootsbeweging die jaarlijks een vriendschapskaravaan, met vrijwilligers die goederen naar Cuba stuurt. Intussen is IFCO uitgegroeid tot één van de strijdbaarste vereniging tegen de blokkade die ook de VS doorreizen om de bevolking er bewust over te maken.

Norma Goicochea: Cubaans ambassadrice in België en bij de EU-instellingen. Zij kent als geen ander de verhalen achter de blokkade tegen haar land.

Maurice Lemoine: journalist, oud- hoofdredacteur van Le monde diplomatique en Latijns-Amerika kenner.

 

De Che's van de toekomst, 50 jaar na zijn dood

Dit jaar herdenken we de moord op Che Guevara. Hoe stond Che in het leven? En voor welke principes vocht hij? We staan niet alleen stil bij zijn persoon, maar ook bij de inspiratie die hij vandaag nog steeds is voor heel wat activisten wereldwijd.

Met:

Bertha Zúñiga Cáceres (gevraagd): zij is de dochter van Hondurese milieuactiviste Berta Cáceres , die vorig jaar vermoord werd.

Het programma wordt momenteel volop geüpdatet, dus kom regelmatig een bezoekje brengen aan de website.

KOOP NU AL JE TOEGANGSKAART, bij je lokale groepsverantwoordelijke of geef een seintje aan het secretariaat via kasper@cubanismo.net of op 02/209 23 63

Prijzen: 16 euro (weekend ticket) - 25 euro (steunticket - om Manifiesta betaalbaar te houden voor iedereen-) of koop HIER online