In België wordt een derde container klaargemaakt om de gezondheid in Cuba te ondersteunen.

De Cubaanse pers brengt verslag uit van onze donatiecampagne die genoeg geld opleverde om drie containers naar Cuba te sturen. Hartelijk dank aan iedereen die mee hielp ze te laden en aan iedereen die, via de paascampagne of de donatiecampagne daarna, een bijdrage deed.

Brussel, 29 september, Prensa Latina en Granma:

Cubanen die in België wonen en mensen die solidair zijn met het eiland bereiden een derde container voor met giften voor de gezondheidssector in het Caraïbische land, zei de coördinator van het project, Reinaldo Romero, vandaag.

Na de twee containers met medische apparatuur en sanitaire artikelen die in juli naar Cuba zijn gestuurd, zijn wij al bezig met een nieuwe lading, die tienduizenden spuiten, maskers, ziekenhuisbedden en andere hulpmiddelen zal bevatten, legde hij uit aan Prensa Latina.

De derde container wordt in november naar Cuba gestuurd, in het kader van het initiatief ter ondersteuning van de strijd daar tegen de Covid-19-pandemie, te midden de verscherpte blokkade van de VS tegen het eiland.

We zien veel motivatie bij de mensen en beetje bij beetje doen we ervaring op en doen steeds meer nieuwe mensen mee metdit solidariteitsproject dat we willen voortzetten, ook buiten de context van de pandemie," benadrukte Romero.

Cubanen in België zoals Romero, worden gesteund door organisaties die al lang het Cubaanse project verdedigen, zoals Cubanismo.be en de Vrienden van Cuba, en andere die zich onlangs hebben aangesloten, zoals Salsa de Brujas.

Fundraising, samenwerking met Belgische ziekenhuizen is wat het steunproject voor de Cubaanse gezondheidshulp doet. Er is nog veel werk aan de winkel maar de motivatie van de mensen en het collectieve werk zorgen voor in het welslagen van deze nobele onderneming.

We hebben bijvoorbeeld al te maken gehad met de sluiting van een rekening die was gecreëerd voor solidariteitsdonaties vanwege de blokkade door de VS, maar we hebben al een andere rekening geopend, zei hij.