ACTIE | Stop de Blokkade tegen Cuba. Afspraak op 26 oktober in Brussel

Vorig jaar - 27/10/2015

Voor de 24° opeenvolgende keer stemde een – dit keer nog grotere – meerderheid van landen tegen de blokkade van Cuba in de Algemene Vergadering van de VN. 191 van de 193 landen stemden voor de resolutie tegen de blokkade, er was geen enkele onthouding. Maar de VS en Israël verzetten zich tegen de resolutie.

Komt er dit jaar eindelijk een doorbraak in de langst lopende blokkade van een land in werelds geschiedenis?

Op donderdag 26 oktober plant de Algemene vergadering opnieuw een stemming in de VN. De 25ste keer al! Het zijn dan de laatste weken van de ambstermijn van Obama. Ondertussen zijn de diplomatieke betrekkingen tussen de VS en Cuba nog steeds aan het 'ontdooien'. Maar hoe durft men van een 'normalisering' van de relaties te spreken als het ene land het andere land nog steeds aan een blokkade onderwerpt?

Laten we op de 26ste oktober in Brussel - het politieke hart van Europa - een krachtig signaal vanuit de solidariteitsbeweging met Cuba richting het Witte Huis uitsturen.

Onze eis: De blokkade is de olifant in de kamer in de huidige Cuba-VS relaties. Stuur die olifiant waar hij hoort: naar de analen van de geschiedenis. 

AFSPRAAK: donderdag 26 oktober 2016, 18u, Albertinaplein Brussel: met speeches, muziek en glaasje rum om ons op te warmen.

Meer info: 02/209 23 63 of ics@cubanismo.net